۱۳۹۴ آبان ۲۶, سه‌شنبه

قطعنامه گردهمایی اعتراضی در مقابل کاخ سفید

نوامبر 17, 2015
شماره(253) چهارشنبه 27 عقرب 1394 / 18 نوامبر 2015
قطعنامه
بنام خدای عدالت
هفته قبل، هفت شهروند هزاره به شمول دو زن و یک کودک نه‌ ساله در ولایت زابل پس از یک ماه اسارت به دست افراد وابسته به داعش و طالبان سربریده شدند. اما، این اولین حادثه قربانی شدن هزاره‌ها نبوده است. اوایل امسال، 31 تن هزاره در زابل به گروگان گرفته شدند که یک ماه بعد از آن، تنها 19 تن شان در مقابل رهایی زندانیان طالبان و داعش در قدم اول رها شدند و از جمله 12 تن یک تن کشته، 6 تن مفقودالاثر 5 تن آزاد شدند. سال قبل، ۱۴ هزاره به شمول یک بانوی تازه‌عروس در ولایت غور تیرباران شدند. در سالهای اخیر، چندین حادثه قتل و سربریدن هزاره‌ها در دره میدان که کابل را به مناطق مرکزی وصل میکند، گزارش شده است.
با این حال، دولت افغانستان متاسفانه هیچ توجه‌ای به این وضعیت و آسیب‌پذیری هزاره‌ها نکرده است. یکی از دلایل اساسی این جنایات ناتوانی و عدم اراده دولت مرکزی برای محافظت از جان شهروندانش است. روز چهارشنبه، صدها هزار افغان تابوت‌های هفت قربانی را بردوش کشیده و به ارگ ریاست جمهوری رفتند تا به تروریزم و وحشت نه بگویند، عدالت را فریاد بزنند و دولت را وادارنمایند که امنیت شهروندان هزاره را تامین کند. موج این اعتراضات به همه ولایات و حتی خارج از افغانستان هم رسیده است. اکنون، ما افغانهای مقیم امریکا اینجا گردهم آمده ایم تا این جنایت فجیع را به شدیدترین الفاظ تقبیح کنیم، از دولت افغانستان بخواهیم که امنیت هزاره‌ها را تامین کند و از جامعه بین‌المللی بخواهیم برای تامین عدالت و حقوق بشر در افغانستان از هر راه ممکن به شمول اعمال فشار به دولت کابل تلاش کند.
ما مشخصا از دولت افغانستان میخواهیم:
1- عاملان جنایات اخیر زابلرا مورد پیگرد قانونی قرار داده و به اشد مجازات برساند. همچنان به خانواده های شهدا غرامت پرداخته شود .
2- پالیسی واضح و عملکرد شفاف درقبال جنایت های ضد بشری گروه تروریستی داعیش/طالبان اتخاذ نموده و بصورت جدی از مخاطب قراردادن این گروه تروریستی با استفاده از عناوین و کلمات مانند «برادر ناراضی، مخالفین سیاسی، گروه های مسلح سیاسی و امثالهم خود داری نماید.
3- با در نظرداشت وضعیت وخیم امنیتی در مناطق هزاره جات، تاسیس یک قول اردوی مجهز را دراین مناطق روی دست گرفته و با ایجاد کمربندهای امنیتی و با افزایش نیروهای پولیس و امنیت ملی هر چه زود اقدام نماید.
4- امنیت یکی از اساسی ترین و ابتدایی ترین حقوق شهروندان یک کشور بوده لهذا در تامین امنیت جانی و مالی تمام شهروندان افغانستان بدون هرگونه تبعیض مسولیت پذیر بوده و قاطعانه عمل نماید.
5- با درنظرداشت اصول اخلاقی و مسلکی و با روحیه ملی از برخوردهای سلیقه ای ، مغرضانه و تبعیض آمیز در مقابل اقوام خود داری کرده زمینه مشارکت همگانی را در تمام عرصه های سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی فراهم نماید.
از جامعه ی بین الملل بویژه دولت دوست وحامیان افغانستان، ایالات متحده امریکا ، سازمان ملل متحد، سازمان جهانی حقوق بشر و سایر نهادهای مدنی و حقوق بشری می خواهیم تا:
1- نقض صریح و جدی حقوق و کرامت انسانی را که در سربریدن دو مرد، دو نوجوان، دو زن و یک دختر 9 ساله در ولایت زابل، توسط گروه های تروریستی طالب و داعش صورت گرفته پیگیری نمایند.
2- از جریان عدالت خواهی و پروسه نوپای دموکراسی درافغانستان حمایت جدی و قاطع نمایند.
3- طالبان، القاعده، داعش به عنوان گروه های تروریستی ، جنایتکاران جنگی ، ناقضان حقوق بشروعاملین نسل کشی هزاره ها درافغانستان (از سال 1996 تا اکنون) همچنان باید در لیست سیاه سازمان ملل متحد و ایالات متحده امریکا باقی بمانند و تلاش ها برای محاکمه ای آنها در دادگاه بین المللی لاهه ادامه یابد.
4- نیروهای نظامی امریکا و ناتوبرای برقراری کامل امنیت و ثبات در افغانستان حیاتی بوده لهذا به تعداد آنها افزوده و الی برقراری امنیت کامل توسط نیروهای امنیتی افغانستان، در آن کشور باقی بمانند.
5- خطر نفوذ گروههای تروریستی داعش در افغانستان را جدی گرفته ، برای نابودنی آنها برنامه های مشخص و عملی روی دست گیرند.
6- از آنجایکه نهادینه سازی دمکراسی بدون عدالت ناممکن است از روند تک قومی شدن حکومت در افغانستان جلوگیری کرده و دولت افغانستان را وادار به پذیرش اصل مبنای دموکراسی که مشارکت همه اقوام است را مد نظربگیرند.
7- همچنین ازسازمان ملل متحد، سازمان جهانی حقوق بشر و تمام نهادی حقوق بشری بین الملی می خواهیم تا در قبال جنایات ضد بشری و نسل کشی هزاره ها توسط داعش، طالبان و القاعده در افعانستان سکوت را شکسته و به هر طریق ممکن از تکرار جنایات و نسل کشی هزاره ها در افغانستان جلوگیری کنند.Ÿ

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر